Demokracia E Perfaqesues Ne Shqiperi

Në këtë takim është biseduar për krizën e thellë politike në Maqedoni, si dhe bashkëpunimin e mundshëm të këtyre. Festa e matures ne qytetin e Bilishtit. Në vlerësimin që nis nga njëshi deri tek shtata, ku një është nota më e lartë, vendi ynë edhe në raportin e fundit vjetor të Freedom House merr 4,14 pikë, njësoj si vjet. 32, datë 07. Kauzat e mbrojtjes së fëmijëve kanë nevojë për kontributin e personaliteteve si z. Anila Hajnaj, përfaqësuesja e Qendrës Shqiptare për Zhvillim dhe Integrim, anëtare e Shoqërisë Civile në MSG-në Shqiptare EITI, i prezantoi në një takim në zyrat e OSBE-së, Raportin mbi Monitorimin e Rentës Minerare, zotit Elton Qëndro, Këshilltar për Qeverisjen Vendore, Prezenca e OSBE-së në Shqipëri. Ndërkohë papunësia e të rinjve në vend, ka arritur në shifra shqetësuese. Në një sistem vlerësimi nga 1 në 7—ku 1 tregon nivelin më të lartë të demokracisë dhe 7 nivelin më të ulët, Freedom House e ka vlerësuar Shqipërinë me 3,82 pikë në krahasim me 3,89 pikë një vit më parë, duke dalë në përfundimin se demokracia në Shqipëri është përkeqësuar. Në deklaratat e tij, kryeministri deklaroi se “në …. Në hapje të aktivitetit ishin të pranishëm zv. 10 Rezultate kërkimore mbi Luftën Nacional-Çlirimtare dhe Luftën Civile në Shqipëri, 1943-1945 Të nderuar pjesmarrës, Jemi në Konferencën Shkencore kushtuar 70 Vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë, dhe vendosjes së atij Regjimi, që në manualet e të drejtës publike konsiderohet se Regjim i Terrorit Komunist, pas tërheqjes strategjike së trupave gjermane, nën goditjet e. e mundësive të përshtatshme për punësim dhe mbrojtjes së punëtorëve migrantë në Shqipëri”, ne kuadër të Programit të Bashkëpunimit 2012-2016, me mbështetjen financiare të Qeverisë Suedeze, përmes Fondit të Koherencës së ‘‘Një OKB’’. Njoftime, lajmerime dhe shpallje ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni e Mali i Zi. Shoqata për Autonomi Vendore u themelua në 12 Janar 2010, si një bashkim vullnetar dhe i pavarur i Bashkive të Republikës së Shqipërisë, me misionin për më shumë autonomi përmes forcimit e zhvillimit të strukturave dhe mekanizmave demokratike në organizimin dhe funksionimin e Njësive vendore. Demokracia përfaqësuese, e quajtur edhe “demokracia deleguese” është një nga format e demokracisë, në të cilën qytetarët shprehin vullnetin e tyre përmes përfaqësuesve të zgjedhur, të cilëve ata u delegojnë kompetencat e tyre. al BIO E ANETAREVE TE KESHILLIT DREJTUES ANDI BALLTA Andi Ballta ka një eksperiencë të gjatë në sektorin bankar në SHBA dhe Evropë. polica të përmbajë primin e sigurimit. Organizata Freedom House me qendër në Uashington tha se demokracia në Shqipëri pësoi rënie gjatë vitit 2019, duke materializuar shqetësimet për rritjen e autoritarizmit dhe të një sistemi jofunksional të kontrolleve dhe balancave mes pushteteve të qeverisjes. Shumica e të zgjedhurve nuk kanë pasur arsimin e duhur për të bërë të mundur ecjen e vendit përpara. Lideri i opozitës greke, Qirjakos Micotakis, ka kryer një takim dje me një përfaqësi të organizatës minoritare “Omonia” dhe partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, kryesuar nga Vangjel Dule. larta e më të konsiderueshme në qendrën kryesore shëndetësore me 34. HRHub Albania është një nismë e re e disa partnerëve, përfaqësues të komunitetit të menaxhimit të kapitalit njerëzor në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, e lindur si nevojë për të adresuar sfidat më të nxehta dhe të ndjeshme, me të cilat përballet tregu i Burimeve Njerëzore. Së bashku me partnerët tanë, ne punojmë në 190 vende dhe territore për ta përkthyer këtë angazhim në veprime konkrete, duke bërë përpjekje të veçanta për të arritur fëmijët më vulnerabël dhe të përjashtuar, në mënyrë që të gjithë fëmijët kudo që. Rama apel punëdhënësve: Aplikoni për pagën e luftës Lexo lajmin. demokracia ne veprim. Kalimi nga ekstremi në ekstrem, mazhoritar (1991) në proporcional me lista të mbyllura (pas 2008) dhe ndryshimi 3 herë i formulës miks (1992, 1996, 1997), janë tregues se partitë kryesore kanë synuar e diktuar që përmes teknikaliteteve dhe trukeve të sistemit zgjedhor të mbajnë nën kontroll sistemin përfaqësues dhe të pamundësojnë konkurrencën alternative. Rama flet, veprimet e tij janë te pershtatshme per nje diktator. Muslimanët e vërtetë besojnë në mësimet e shenjta të Kuranit. Demokracia e Drejteperdrejt eshte karakteristike e qytet-shteteve antike, perfshi edhe ato ilire, ku populli mblidhej ose tubohej ne sheshin e qytetit duke votuar me doren larte drejtperdrejt ligjet e shtetit. [Arben Puto; Fan Stylian Noli]. Demokracia e hallakatur brenda “kapitalizmit” shqiptar! Nga. Kjo është arsyeja pse ne jemi të dedikuar për të ndërtuar makina të standarteve më të larta, të cilat do të kënaqin kërkesat tuaja vit pas viti. Demokracia e vërtetë nevojitë pjesëmarrjen e plotë për të pasur një zë në mënyrën se si qeveriset, me qëllim që të mbajë përgjegjëse entet qeveritare dhe politikanët që drejtojnë ato për veprimtaritë e tyre dhe të kërkojnë prej tyre llogari, pasi ideja e ekzistencës së tyre në një demokraci të vërtetë është. Edhe pse nënvizon që duhen pritur detajet e realizimit, Demokracia e Re e konsideron këtë si një zhvillim pozitiv në marrëdhëniet dypalëshe. RRUGA E GJATE DREJT DIALOGUT SOCIAL NE SHQIPERI 10 Hyrje Konteksti Edhe pse për vite me radhë vendet e Ballkanit perëndimor janë orvatur të kenë shoqëri më demokratike dhe ekonomi tregu funksionale të bazuara mbi qeverisjen e mirë, mbetet akoma shumë punë për t’u bërë. r/albania: Ask, find, and simply explore things about Albania in this subreddit!. Listen for free to their radio shows, DJ mix sets and Podcasts. Krasniqi kritikon fjalorin e politikës, a janë përfaqësues të Kosovës apo të dy kombeve të armiqësuar. Edhe pas 25 vjetësh ne akoma jemi vend i varfër, nisur nga të dhënat (duke u renditur në vendin e 145 në botë për këtë tregues nga rreth 200 shtete që njihen zyrtarisht nga OKB; rreth 8. Qeveria paralajmëron zgjatjen e orarit të lëvizjes deri në këtë orë. ne besojmë dhe shpresojmë se kjo nuk do të zgjasë pafundësisht. Demokracia e cila fshihet dhe maskohet pas fjalës demokraci por qe vepron e bën antidemokracinë është demokraci fallco; dhe demokracia e cila prishet nga antiligji, krimi, papërgjegjshmëria, tradhëtia, mashtrimi dhe nga korrupsioni kjo është demokraci e prishur, pra demokraci skarco. Pushimet e verës në Shqipëri dhe të dimrit në Kosovë! Ky ka qenë rekomandimi i thjeshtë që është bërë të mërkurën në plazhin e Shëngjinit, ku është zyrtarizuar sezoni i përbashkët turistik Shqipëri-Kosovë. Në një sistem vlerësimi nga 1 në 7—ku 1 tregon nivelin më të lartë të demokracisë dhe 7 nivelin më të ulët, Freedom Hou. Eshref Frashëri (October 15, 1874 – October 17, 1938), also referred to as Eshtref Frashëri, was an Albanian politician. Edhe pse demokracia. I përndershmi Brown, me origjinë nga Shtetet e Bashkuara, para …. Demokracia në Shqipëri është zhvilluar vetëm si një luftë e pandershme, e korruptuar dhe e dëmshme dhe si një mundësi e shans i madh për të rrëmbyer pushtetin për interesa të ngushta politike, pushteti, vjedhje, grabitje e pasurimi të politikës duke përdorur të gjitha mjetet dhe metodat më të pacipa dhe të paturpshme si. Diktatura dhe demokracia në Shqipëri. Demokracia, liria dhe sundimi i ligjit janë shkelur nën ndikimin e Ramës në Shqipëri. Nora Klosi (Gega) dhe kanë dy fëmijë, Aron dhe Ambla. Demokracia në Shqipëri 6 koqe kandari! Sa do të dilte po të matej me hejbe: Vari hejbet! Pa le po të shkëmbej me tranguj, presh: Demokracia këtë vit ka rënë me një trongëll e gjys! Ore vërtet kështu kuantifikohen proceset politike mo? Mua më duket sikur flasin katnarët ke tregu i gjësë së gjallë në Momël!. Apartamenti ka siperfaqe 85. 2019 Statkraft, Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, Bashkia Maliq dhe përfaqësues të trupit diplomatik në Shqipëri mbjellin dru-frutorë pranë qytetit të Maliqit. Ai është i martuar me znj. HRHub Albania është një nismë e re e disa partnerëve, përfaqësues të komunitetit të menaxhimit të kapitalit njerëzor në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, e lindur si nevojë për të adresuar sfidat më të nxehta dhe të ndjeshme, me të cilat përballet tregu i Burimeve Njerëzore. Ofertë fantastike për pjesët e këmbimit dhe aksesorët, të cilat janë veçanërisht tërheqëse për modelet e mëparshme Mercedes-Benz, por dhe modelet aktuale… Ofertë fantastike për modelin e ri C-Class. Si donator ndërkombëtar Zvicra ka udhëhequr në rinovimin e furnizimit energjetik, reformimin e arsimit profesional dhe forcimin e qeverisjes vendore. British Embassy Tirana, Tirana, Albania. Mercedes-Benz Shqipëri Automotive Tirana, Albania 227 followers Faqja zyrtare e Auto Star Albania sh. Demokracia përfaqësuese, e quajtur edhe “demokracia deleguese” është një nga format e demokracisë, në të cilën qytetarët shprehin vullnetin e tyre përmes përfaqësuesve të zgjedhur, të cilëve ata u delegojnë kompetencat e tyre. Kryengritja ishte kunder partise komuniste ,doktrinen e së ciles dekleron ne hetuesi se e urrente edhe dom Ndre Zadeja. Adem Tamo dhe. Kerkoj ndjese per replikimin me disa qe si duket nuk e njohin gjendjen ne teren, sa ne Kosove sa ne Shqiperi. 2018, “Për Fondin Shqiptar Për Zhvillimin e Diasporës”. Kjo është arsyeja pse ne jemi të dedikuar për të ndërtuar makina të standarteve më të larta, të cilat do të kënaqin kërkesat tuaja vit pas viti. Individ është edhe gruaja, dhe fëmija, jo vetëm burri. Karta e Debitit për Biznësin lehtësi dhe thjeshtësi për pagesat tuaja. Qeveria paralajmëron zgjatjen e orarit të lëvizjes deri në këtë orë. 31 Shikime. Politikat e kujdesshme të ndërmarra, rregullimet ligjore të kryera në kohë, nga njëra anë garantuan një mbikëqyrje bankare efektive dhe nga ana tjetër mundësuan një shkallë të kënaqshme aksesi të biznesit ne kredinë bankare. Mungesa e vullnetit të duhur të klasës politike, që e ka qeverisur vendin në këtë periudhë 17-vjeçare për t’i dhënë mbështetje të pakompromis sistemit të drejtësisë për luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit, po e krijon perceptimin në opinion se pikërisht kjo klasë politike, me sjelljet e saja, është fajtore dhe po ndikon nëLexo. Të gjithë ishim jo vetëm të interesuar, por dhe shumë të bindur se demokracia e dëshiruar do të ndodhte menjëherë ose shumë shpejt. Për ironi, sot Rama drejton Partinë Socialiste, trashëgimtare të partisë komuniste dhe partia më e madhe e opozitës në vend, ndërsa rivali i tij, kryeministri Sali Berisha, një ish- komunist, është kreu i Partisë Demokratike, trashëgimtare e revolucionit antikomunist. 15 shtatori është Dita Ndërkombëtare e Demokracisë. Tiranë, 17 shtator 2014 – Shoqata Shqiptare e Bankave në bashkëpunim me SWIFT Austria dhe CIS, organizuan Forumin e Parë të Biznesit – SWIFT Albania 2014, me temë “20 vjet në Shqipëri, 20 vjet partneritet”. Këshilli Drejtues i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Të ftuar do të […]. Kërkesa mban emrat e ish kreut të KQZ, Kristaq Kume, si edhe Brisida Gjikondit dhe Eneda Bozhekut të cilët vlerësojnë se demokracia e drejtpërdrejtë në Shqipëri është jashtë funksionit. Prandaj pjesmarrja në politikë synohet masivisht. 06 Tetor 2019. Kryetari i LDE Arian Galdini bëri thirrje për ngritje të vëmendjes dhe rezistencës qytetare e politike. Ne shohim gjithashtu një prirje për ekstremizëm politik në vende të tjera në Evropë dhe tani në shumë vende ish-komuniste të Evropës Lindore shohim rigjallërimin autoritarizmit dhe kjo prirje reflektohet edhe në Shqipëri. “Ne vleresojme se demokracia e drejtperdrejte ne vendin eshte eshte plotesisht jashte funksionit. com bluetooth radio rash bashkim hoxha sport news fair play Studio e Hapur te fundit minuta pas minute Koha për tu zgjuar Me zemër të hapur Shqiptarët për shqiptarët edi rama lulzim. Kërkesa mban emrat e ish kreut të KQZ, Kristaq Kume, si edhe Brisida Gjikondit dhe Eneda Bozhekut të cilët vlerësojnë se demokracia e drejtpërdrejtë në Shqipëri është jashtë funksionit. Ju e dini, si po përfaqësohen shqiptarët, kudo. Mercedes-Benz Shqipëri Automotive Tirana, Albania 227 followers Faqja zyrtare e Auto Star Albania sh. 500 mijë qytetarë sipas Opozitës, apo 800 mijë, sipas maxhorancës morën pjesë në votime. From the viewpoint of Illyria, there is only one Albanian reality in the. Temë e takimit kryesisht ishte aktualiteti politik dhe ndryshimi i pushteteve në Komunën e Strugës. Ndërsa SYRIZA e kryeministrit Aleksis Tsipras ka pësuar një disfatë të re. Lideri i opozitës greke, Qirjakos Micotakis, ka kryer një takim dje me një përfaqësi të organizatës minoritare "Omonia" dhe partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, kryesuar nga Vangjel Dule. Siç shihet edhe në video votimet bëhen të hapura që është kundër rregullave demokratike. Komiteti Shtetëror për Minoritetet është organizuar në mars të vitit 2005 dhe është vënë në vartësi të Qeverisë Shqiptare. Ushtrine duhet ta shohim si polise sigurimi. Dokumentet do të dërgohen në formë elektronike në adresën e e-mailit të KShH-së [email protected] Edmond Haxhinasto, së bashku me Ambasadorin e Italisë në Tiranë, z. Këshilli Drejtues i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Gjithnjë e më shumë e përhapur se demokracia e drejtpërdrejtë është demokracia përfaqësuese. Kuptimi i demokracisë Demokracinë e kuptojmë si tërësi vlerash demokratike, që nuk paraqesin një sistem ideal pa kundërthënie, por një sistem që mundëson kushtet reale për pjesëmarrjen sa më të gjerë të njerëzve në ushtrimin e punëve publike dhe ndërtimin e politikave publike, që synojnë krijimin e një mirëqenie të përgjithshme. Mungesa e vullnetit të duhur të klasës politike, që e ka qeverisur vendin në këtë periudhë 17-vjeçare për t’i dhënë mbështetje të pakompromis sistemit të drejtësisë për luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit, po e krijon perceptimin në opinion se pikërisht kjo klasë politike, me sjelljet e saja, është fajtore dhe po ndikon nëLexo. Pra, mos i përçani studentët. Tozaj, Neshat. Ne fund te faqes gjenden lidhje me web te mediave dhe institucioneve shqiptare dhe nderkombetare, fotografi nga Shqiperia dhe dokumente per raportet e Shqiperise me NATO-n, Komisionin Europian dhe Bashkimin Europian. Mbrojtja e vlerave të gjuhës arabe dhe strategjitë për shtrirjen e mëtejshme të kësaj gjuhe, ishin fokusi i konferencën së dytë ndërkombëtare “Arabishja sot dhe sfidat për të ardhmen”, që u mbajt në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe, nga data 7-10 maj 2013. Aktiviteti eshte zhvilluar nen kujdesin e Bashkise Devoll. Shqipëria nuk ka shënuar ndonjë ndryshim në shkallën e demokracisë krahasuar me vitin e kaluar. com E-mail: [email protected] Demonstroi se demokracia ne Shqiperi, edhe pas disa hapash dramatike progresi, ishte shume e brishte. larta e më të konsiderueshme në qendrën kryesore shëndetësore me 34. Indeksi i Demokracisë bazohet në pesë kategori: procesi zgjedhor dhe pluralizmi; funksionimi i qeverisë; pjesëmarrja politike; kultura politike; […]. Siç po e shihni edhe vetë, barinj të turmave, që i shtyjnë ato drejt zgjedhjesh qesharake janë Arvizu i Amerikës, përfaqësuesi i Evropës dhe ai i OSBE-së. Shoqata Watch Tower ka ndër objektivat e saj veprimtarinë botuese, me botimin e Biblave (rreth 220 milion kopje) dhe tekste të tjera fetare, edukimin, ndihmën dhe bamirësinë. Sipas tij, demokracia e masave bëri që konflikti në fushën ekonomike të kalojë në sferën publike, pra në fushën politike. Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se demokracia po rrezikohet nga manipulimi i vullnetit të shumicës qytetare. Të dhënat e raportit "Gjendja e Demokracisë Globale për 2019-ën" u prezantuan të martën. Per informacion me te detajuar mund te paraqiteni prane zyres sone ne adresen: Rr. Openspace me qira per biznes ne rrugen Sami Frasheri Tirana, Albania 120 m 2. “Ngjarjet e fundit treguan se në Shqipëri dominojnë pushtetet ekstrakushtetuese, pushtetet personale dhe pushtetet. Festa e matures ne qytetin e Bilishtit Bledar Haxhi Korrik 10, 2018 No Comments 255 views Tashme nje tradite, ne qytetin e Bilishtit eshte zhvilluar aktiviteti per perfundimin e studimeve te maturave 2018 te qytetit. 0% e përshtatshme, 38. Në një ceremoni, ku i ftuar ka qenë edhe Presidenti Ilir Meta, Shkreli ka folur …. Kjo do të thotë që maskat janë hequr. ne besojmë dhe shpresojmë se kjo nuk do të zgjasë pafundësisht. Nuk ka pushime për Eduart Ndocajn, i cili në fushatën e tij për ndërkombëtarizimin e vjedhjes dhe manipulimit masiv që iu bë votimeve të 30 qershorit, sot, ka zgjedhur të “sinjalizojë” Departamentin Amerikan të Shtetit, duke i adresuar shqetësimin dhe apelin e tij, pikërisht zv. Për shumicën e gjermanëve feja islame nuk përbën pasuri, në këtë përfundim arrihet në studimin "Larmia botëkuptimore dhe demokracia". Periudha pas viteve '90-të, veçanërisht për Evropën, përbën një periudhë cilësisht të re. : drejtues të sigurisë së informacionit – CISO; drejtues të IT-së; persona të kontaktit të SWIFT-it. Demokracia Për ata që kanë pasur durim deri këtu, tani vjen pjesa me e rëndësishme për mua. Të shpërndara sipas qendrave shëndetësore. Demokracia në Shqipëri nuk pati ndonjë përparim gjatë vitit 2017, pasi “çdo hap përpara, u zhvlerësua nga një hap pas”, sipas organizatës Freedom House. Po forcohet paqja, demokracia dhe stabiliteti. Me përqendrimin e vëmendjes në çë shtje të tjera, mjedisi i pasur natyror i rajonit u dëmtua edhe më shumë. Demokracia e vërtetë nevojitë pjesëmarrjen e plotë për të pasur një zë në mënyrën se si qeveriset, me qëllim që të mbajë përgjegjëse entet qeveritare dhe politikanët që drejtojnë ato për veprimtaritë e tyre dhe të kërkojnë prej tyre llogari, pasi ideja e ekzistencës së tyre në një demokraci të vërtetë është. Me përjashtim të pjesës më të madhe të Evropës, ca vende në kontinentin amerikan dhe ca më …. Kalimi nga ekstremi në ekstrem, mazhoritar (1991) në proporcional me lista të mbyllura (pas 2008) dhe ndryshimi 3 herë i formulës miks (1992, 1996, 1997), janë tregues se partitë kryesore kanë synuar e diktuar që përmes teknikaliteteve dhe trukeve të sistemit zgjedhor të mbajnë nën kontroll sistemin përfaqësues dhe të pamundësojnë konkurrencën alternative. Demokracia Plus (D+) organizon sot tryezë diskutimi mbi efektet dhe pasojat e organizimit të Ministrisë së Integrimit Evropian (MIE) në Ministrinë e Punëve të Jashtme (MPJ) në agjendën për integrime evropiane. Ndërsa SYRIZA e kryeministrit Aleksis Tsipras ka pësuar një disfatë të re. Investimet e huaja në Shqipëri shumë shpejt pritet të hyjnë në një fazë vështirësie. Të gjithë ishim jo vetëm të interesuar, por dhe shumë të bindur se demokracia e dëshiruar do të ndodhte menjëherë ose shumë shpejt. Demokracia shqiptare në 25 vjet: Sfida dhe mundësi - 04/25/2015 - 8:01 AM 0 Comments. Shes blej qera shtepi, kerkoj e ofroj pune, shes e blej makina e motorra, elektronike, kafshe e shpende, shtepi pushimi e shume te tjera. Sipas tyre ND ka marrë 38 deri në 42 për qind e përkthyer nga 155 deri në 165 vënde në parlament. Gjithashtu, këtu në Shqipëri puna që duhet të kryejmë së bashku këtë vit dhe në vitet që do të vijnë është me rëndësi. Këtë askush nuk e vë në dyshim, sepse media e. Demokracia përfaqësuese, e quajtur edhe “demokracia deleguese” është një nga format e demokracisë, në të cilën qytetarët shprehin vullnetin e tyre përmes përfaqësuesve të zgjedhur, të cilëve ata u delegojnë kompetencat e tyre. Shkrimtari dhe gazetari Frank Shkreli ka sjellë në Shqipëri librin e tij publicistik “Demokracia nuk pret” në tre vëllime të plota. Po ashtu, organizimin e Ministrisë së Administratës Publike (MAP) në Ministrinë e Punëve të Brendshme (MPB) në reformën e administratës publike. Të gjithë ishim jo vetëm të interesuar, por dhe shumë të bindur se demokracia e dëshiruar do të ndodhte menjëherë ose shumë shpejt. Kjo protestë e studentëve mbushi me shpresë të gjithë ata që duan të ndryshojë ky sistem ku po vidhemi e s’po na pyet kush, herë nga njëra palë e herë nga tjetra. Në një sistem vlerësimi nga 1 në 7—ku 1 tregon nivelin më të lartë të demokracisë dhe 7 nivelin më të ulët, Freedom House e ka vlerësuar Shqipërinë me 3,82 pikë në krahasim me 3,89 pikë një vit më parë, duke dalë në përfundimin se demokracia në Shqipëri është përkeqësuar. Prijësit e muslimanëve nuk janë rilindasit, apo Skënderbeu, por profetët, shokët dhe mësimet e tyre. Demokracia (gr. The 2008 constitutional amendments provided for a powerful executive, and an even stronger prime minister and ruling majorities, and while these changes to the system have produced crisis after crisis ever since, the entwined elements of political crisis and institutional. Mbushja e kutive të votimit dhe frikësimi i votuesve është lënë pas bashkë me skemat piramidale të viteve 1990 por partitë sot përdorin patronazhin dhe paratë e thata. Demokracia në vendin tonë. Në vlerësimin që nis nga njëshi deri tek shtata, ku një është nota më e lartë, vendi ynë edhe në raportin e fundit vjetor të Freedom House merr 4,14 pikë, njësoj si vjet. Kosovë Shqipëri Rajon. Rezervo nje bilet autobusi per ne Shqiperi dhe Itali. Me përjashtim të pjesës më të madhe të Evropës, ca vende në kontinentin amerikan dhe ca më …. Ne shohim gjithashtu një prirje për ekstremizëm politik në vende të tjera në Evropë dhe tani në shumë vende ish-komuniste të Evropës Lindore shohim rigjallërimin autoritarizmit dhe kjo prirje reflektohet edhe në Shqipëri. Politikat e kujdesshme të ndërmarra, rregullimet ligjore të kryera në kohë, nga njëra anë garantuan një mbikëqyrje bankare efektive dhe nga ana tjetër mundësuan një shkallë të kënaqshme aksesi të biznesit ne kredinë bankare. Këta përfaqësues nuk e kanë përmendur asnjëherë raportin për zgjedhjet as në shfaqjet e tyre publike, as. Ajo çfarë vihet re është se kryeministrin e shoqëron bashkëshortja e tij, Linda, e cila i qendron në krah. Partia ”Demokracia e re” (ND) e Qiriakos Micotaqis rezulton fituese e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, sipas exit poll-eve të para. Nuk kam çfarë t’ju bëj për këtë. Mangësitë në politikën e brendshme dhe të jashtme kanë bërë që Shqipëria të jetë e fundit në vendet e Ballkanit për të hyrë në Bashkimin Europian (BE). Pra, mos i përçani studentët. Investimet e huaja në Shqipëri shumë shpejt pritet të hyjnë në një fazë vështirësie. Demokracia në Shqipëri 6 koqe kandari! Sa do të dilte po të matej me hejbe: Vari hejbet! Pa le po të shkëmbej me tranguj, presh: Demokracia këtë vit ka rënë me një trongëll e gjys! Ore vërtet kështu kuantifikohen proceset politike mo? Mua më duket sikur flasin katnarët ke tregu i gjësë së gjallë në Momël!. Demokracia është rend shoqëror, ku çdo individ ka të drejtat e veta të garantuara me kushtetutë. Edmond Panariti: Demokracia e dhunuar prodhon ekonomi të falimentuar! Kërkohet sa më parë një ekuilibër dhe drejtim i ri. Albania: Shtëpia Botuese "Bota Shqiptare". Diktatura dhe demokracia në Shqipëri. Intervista e plotë. vij nga nje vend shum i vogel qe la emer ne gjith boten qe pa e njohur mir te huajt imazhin ja corren ku te presin me bujari edhe pse ne varferi ku njerezit ndajne dhe kafshaten e fundit qe kane me ty ku edhe pse pa shkolle nuk ka gje qe s'e dine ku robi mer jete e jep jete per dashuri atje ku jane malet plazhet plot lokalet. Ndërsa SYRIZA e kryeministrit Aleksis Tsipras ka pësuar një disfatë të re. Listen for free to their radio shows, DJ mix sets and Podcasts. Qeveria paralajmëron zgjatjen e orarit të lëvizjes deri në këtë orë. Demokracia ne Shqiperi. Demonstroi se demokracia ne Shqiperi, edhe pas disa hapash dramatike progresi, ishte shume e brishte. “Themeli i demokracisë është vota, kur bie vota ka rënë demokracia. Shoqëria shqiptare konsiderohet […]. Meqë demokracia e instaluar në Kosovë ishte ‗demokraci konsociative‘, asnjëra prej partive, duke. Shoqeria “ AUTOMATIZIME INDUSTRIALE ” shpk themeluar ne 2009 si rezultat i vazhdimit dhe zgjerimit te aktivitetit te Food and Beverage Industry ( 2002 – 2009 ), eshte lider ne tregun e automatizimeve per industrine ne Shqiperi. Demokracia shqiptare në 25 vjet: Sfida dhe mundësi - 04/25/2015 - 8:01 AM 0 Comments. Me nostalgji kujtoj ato fillime të viteve ’90, kur të gjithë thërrisnim: “Liri Demokraci, E Duam Shqipërinë si Europa” e të tjera parulla të kohës, të cilat ishin për ne shumë joshëse. Kjo politikë e sotme ka. Ai shërbeu si Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Shqiptare, njihet si Ministri i fundit i Mbrojtjes i epokës komuniste në Shqipëri dhe ishte anëtar i Byrosë Politike. Studentët kanë të drejtë në 1001 pikat e tyre. Po rritet bashkëpunimi. Nuk kam çfarë t’ju bëj për këtë. Rreth gjysma e banorëve të planetit jetojnë në rregjimin. Albania: Shtëpia Botuese "Bota Shqiptare". PDIU-ja ka shprehur indinjatë të thellë lidhur me konferencën e sapo mbajtur në Athinë me temën “Vorio-Epiri, e shkuara, e tashmja, e ardhmja”, të o. Gjatë takimit janë diskutuar gjatë të gjitha çështjet e minoritarëve, ndërsa Micotakis ka theksuar vëmendjen dhe mbështetjen e plotë e të vazhdueshme të partisë "Demokracia …. Ju ftojmë të lexoni dhe artikullin Demokracia Shqiptare në Udhëkryq e datës 5 shkurt 2011. Meqë jam njëri ndër kontribuuesit e Lëvizjes “Move on”, lëvizje e cila pretendon të bëj ndryshime të mëdha në SHBA, duke u bërë trysni korporatave të mëdha multinacionale, të cilat kanë shtrirë ndikimin e tyre në Kongres me donacionet e mëdha në fushatat zgjedhore për përfaqësues të dhomës së përfaqësuesve, mora një letër në e-mail […]. “Në politikë ju duhet të dini dhe të humbisni” ishte mesazhi i Kryeministrit Tsipras pas njoftimeve për rezultatin e zgjedhjeve. See the complete profile on LinkedIn and discover Alma’s connections and jobs at similar companies. pa ekonomi nuk mund të ecte normalisht për një kohë të gjatë dhe u gjend vetë përpara rreziqeve që çuan ne ngjarjet e vitit 1997. Agjencia "MIA" citon kryetarin e Dhomës, Mark Crawford të jetë shprehur se interesi për të investuar në Maqedoni është shumë I madh dhe se masat e marra nga qeveria e Zaev krijojnë kushte dhe premisa për zgjerimin e sipërmarrjes në këtë vend. Demokracia e drejtpërdrejtë ose demokracia e pastër është një formë e demokracisë, në të cilën njerëzit vendosin për iniciativa politike të drejtpërdrejta. Demokracia e vërtetë nevojitë pjesëmarrjen e plotë për të pasur një zë në mënyrën se si qeveriset, me qëllim që të mbajë përgjegjëse entet qeveritare dhe politikanët që drejtojnë ato për veprimtaritë e tyre dhe të kërkojnë prej tyre llogari, pasi ideja e ekzistencës së tyre në një demokraci të vërtetë është. Tiranë, 17 shtator 2014 – Shoqata Shqiptare e Bankave në bashkëpunim me SWIFT Austria dhe CIS, organizuan Forumin e Parë të Biznesit – SWIFT Albania 2014, me temë “20 vjet në Shqipëri, 20 vjet partneritet”. Sipas përcaktimit të FH,. Ambasadori izraelit: Duam të sjellim më shumë investime në Shqipëri. Përfaqësuesit e Delegacionit të BE në Shqipëri u njohën me veprimtarinë e tyre, firmat për të cilat prodhojnë dhe informuan drejtuesit e këtyre sipërmarjeve mbi politikat e BE-së si dhe programet apo instrumentat e dryshëm financiarë që disponon Komisioni Evropian me qëllim mbështetjen e biznesit. Me rastin e 20-vjetorit të hapjes së degës së gjuhës turke në Fakultetin i Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, drejtues të këtij fakulteti organizuan kongresin ndërkombëtar me temë: "E djeshmja, e sotmja dhe e ardhmja e gjuhës turke në Shqipëri". Kuptimi i demokracisë Demokracinë e kuptojmë si tërësi vlerash demokratike, që nuk paraqesin një sistem ideal pa kundërthënie, por një sistem që mundëson kushtet reale për pjesëmarrjen sa më të gjerë të njerëzve në ushtrimin e punëve publike dhe ndërtimin e politikave publike, që synojnë krijimin e një mirëqenie të përgjithshme. Lajmetshqip - 12 January, 2015. Individ është edhe gruaja, dhe fëmija, jo vetëm burri. Ky eshte nje blogger personal dhe modest, i perqendruar ne vezhgimin e procesit te integrimit te Shqiperise ne BE dhe ne NATO. Zaimi i drejtohet komisionarit për mbrojtjen nga Diskriminimi, e Vasilika Hysit që të reagojnë ndaj fjalorit të Hysenit. Jo, jo, se nuk eshte aq e lehte kjo teme. Mediat greke raportojnë se Demokracia e Re e Kirijakos Micotakis është në avantazh të thellë kundrejt partisë Syriza të kryeministrit aktual Aleksis Cipras. Demokracia e shtrirë vetëm në sferën politike është e prirur të mos zgjasë shumë ose të mos jap maksimumin e saj. Ofertat e reja; 50%-60% zbritje për mbi 4 mijë pjesë këmbimi. Demokracia në Shqipëri nuk pati ndonjë përparim gjatë vitit 2017, pasi “çdo hap përpara, u zhvlerësua nga një hap pas”, sipas organizatës Freedom House. Që demokracia në Shqipëri është skarcitet dhe dështim, këtë e verteton edhe realiteti i sotëm , tani në vitin 2019 , ku Shqipëria sot është në një krizë të thellë demokratike, krizë e cila ka ardhur si pasojë e krizave politike dhe gjithinstitucionale, kjo vlen edhe si një vertetim edhe i këtij titulli të këtij shkrimi. 12 vite me pare AMT Albania fitoi ekskluzivitetin e gjigandit boteror te prodhimit dhe tregtimit te pjeseve elektrike te automjeteve “NGK”. Demokracia si normë e pushtetit: Me një vështrim nga perspektiva politologjike. : drejtues të sigurisë së informacionit – CISO; drejtues të IT-së; persona të kontaktit të SWIFT-it. Gjatë fluksit të fillimit të viteve 1990, partia konservatore në pushtet e aso kohe, Demokracia e Re – dhe përsëri në qeveri sot – u përgjigj me ligje të reja e të rrepta migracioni dhe dërgoi Forcat Speciale për të mbyllur kufijtë dhe për të mbledhur emigrantët brenda Greqisë që nuk kishin dokumenta të vlefshme. Shoqata “Çamëria”, e themeluar në shtator të vitit të kaluar vazhdon të hapë degët e saj në Kosovë. KRITERET E VLERËSIMIT TË AFTËSISË SË KUFIZUAR 52 6. Demokracia në Shqipëri është përkeqësuar, sipas raportit të fundit nga Freedom House, me titull “Kombet në Transit 2020”. Albania > Politics and government > 1990-. Demokracia e vërtetë nevojitë pjesëmarrjen e plotë për të pasur një zë në mënyrën se si qeveriset, me qëllim që të mbajë përgjegjëse entet qeveritare dhe politikanët që drejtojnë ato për veprimtaritë e tyre dhe të kërkojnë prej tyre llogari, pasi ideja e ekzistencës së tyre në një demokraci të vërtetë është. Denoncime 0800 14 14. Ferizaj, 3 shtator 2020 - Kryetari i Gjykatës Themelore në Ferizaj, Bashkim Hyseni, ka pritur sot në takim përfaqësues nga Demokracia Plus, me të cilët ka diskutuar për bashkëpunimin dhe mundësinë e thellimit të këtij bashkëpunimi, si dhe rekomandimet e dala nga studimi me përdorues të shërbimeve të gjykatave, i cili studim do të shërbej si matës i nivelit të. Lajme te ngjashme. Udhëheqësit dhe politikanët nuk po fshihen më as pas respektimit formal të demokracisë, duke sulmuar hapur institucionet demokratike. Më 9 mars të këtij viti, Papa Françesku e emëroi atë në këtë detyrë, si përfaqësues të Vatikanit në Shqipëri. Kjo e fundit mbështetet gjithashtu dhe në faktin që më shumë se gjysma e shqiptarëve kanë pak ose aspak njohuri për fetë e ndryshme në Shqipëri, me përjashtim të fesë islame, rreth të cilës 36 për qind e pjesëmarrësve në studim janë deklaruar me njohuri mesatare ose të gjera mbi fetë. Në demokracinë e drejtpërdrejtë çdo qytetar është atje për veten e vet, dhe është e vështirë të krijojë një lidhje midis. Ai është shkruar nga Prof. Tozaj, Neshat. Demokracia e vërtetë shëndoshet nga pjesëmarrja e vazhdueshme dhe e hapur e të gjitha shtresave të shtetasve, pavarësisht nga shkalla e kontributit të tyre. Kosovë Shqipëri Rajon. Pra, tema e Rusoit nuk ishte aspak demokracia: ishte kontrata shoqërore. Anti-njerëzimi dhe antidemokracia kanë fytyra të ndryshme: ekstremizmin e krahut të djathtë, racizmin, ekstremizmin islamik, antisemitizmin ose komunizmin. Implementimi i reformave thelbësore të nevojshme për rritjen e efikasitetit të funksionimit të shtetit dhe të konsolidimit demokratik të tij, duket i bllokuar prej. Workshop-i 'Kontributi i Shoqërisë Civile në Progresin në Demokraci", organizuar nga Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim, mblodhi së bashku përfaqësues të organizatave kryesore të shoqërisë. Gjithashtu mesohet edhe per një mbledhje në fshatin Vukatan ku kishin marre pjese Hasan Isufi , Jup Kazazi ,Lush Sheldija etj ,por edhe perfaqesues (që nuk u shenohen emrat) nga Kuçi ,Vukatana ,Spathari ,Ganjolla , Jubani. Shqipëria nuk ka shënuar ndonjë ndryshim në shkallën e demokracisë krahasuar me vitin e kaluar. Në kushtet e krizës së thellë të besimit, edhe ftesa për dialog është shantazh. Intervista e Deputetes së LSI-së, Klajda Gjosha për emisionin Aktualitet në Shijak TV Çfarë ka ndodhur në të vërtet me negociatat? Unë mendoj që jemi në një skenë absurde në këto momente, sepse të thuash Po kur është një Jo e pastër, kjo nuk kishte ndodhur ndonjëherë aq më tepër kur bëhej fjalë për një nga proceset më objektive që shkruhen qartë në raportet e. Sot ka nisur punimet seminari dyditorë, “Hetimi dhe ndjekja penale e korrupsionit në Kosovë, Shqipëri, dhe Republikën e Maqedonisë së Veriut”, pjesë e së cilit janë përfaqësues të institucioneve të drejtësisë dhe shoqërisë civile nga këto tri shtete. Me përqendrimin e vëmendjes në çë shtje të tjera, mjedisi i pasur natyror i rajonit u dëmtua edhe më shumë. Mënyra më e mirë për të përvetësuar kompetenca të tilla është të mësuarit përmes projekteve konkrete, si ato që zhvillohen në kuadër të programit Shkolla Demokratike, e që kanë për qëllim përgatitjen e të rinjve për të marrë përgjegjësi për shoqërinë si dhe për të respektuar normat dhe rregullat e demokracisë. Demokracia e cila fshihet dhe maskohet pas fjalës demokraci dhe bën antidemokracinë është demokracvi fallco; dhe demokracia e cila prishet nga antiligji, krimi, papërgjegjshmëria, tradhëtia, mashtrimi dhe nga korrupsioni kjo është demokraci e prishur, pra demokraci skarco. Ne nuk jemi akoma! Demokracia nuk mund kurrë të funksionojë në një shoqëri, ku kultivohet patriarkalizmi, ku flitet për nder, por shpërfillet mizorisht dinjiteti i njeriut. Demokracia e vërtetë nevojitë pjesëmarrjen e plotë për të pasur një zë në mënyrën se si qeveriset, me qëllim që të mbajë përgjegjëse entet qeveritare dhe politikanët që drejtojnë ato për veprimtaritë e tyre dhe të kërkojnë prej tyre llogari, pasi ideja e ekzistencës së tyre në një demokraci të vërtetë është. Takimi me Ministrin e Punëve të Jashtme, Ditmir Bushati mbylli ditën e parë të vizitës. Për ironi, sot Rama drejton Partinë Socialiste, trashëgimtare të partisë komuniste dhe partia më e madhe e opozitës në vend, ndërsa rivali i tij, kryeministri Sali Berisha, një ish- komunist, është kreu i Partisë Demokratike, trashëgimtare e revolucionit antikomunist. Shqipëria nuk ka shënuar ndonjë ndryshim në shkallën e demokracisë krahasuar me vitin e kaluar. Më 7 qershor, AAB mirëpriti organizimin e mbledhjes vjetore të UGM-së. Kundër racizmit dhe intolerances në raportin e tij të tretë për Shqipërinë (Këshilli i Evropës), 9 qershor 2015 Komisioni Evropian kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI) botoi sot një raport të ri për Shqipërinë, i cili analizon zhvillimet e fundit dhe çështjet pezull dhe jep rekomandime për autoritetet. Është një lidhje e qartë në mes strukturave jodemokratike dhe shkeljeve të të drejtave të njeriut. 2018 | Sipas përcaktimit në fjalor fjala demokraci është sistemi politik, forma e qeverisjes sipas të cilës sovraniteti rrjedh, vjen prej popullit. “Demokracia dhe Liria në Shqipëri janë në rrezik- u shpreh Galdini. Emri i përdoruesit tuaj. com – ‘DerStandard’ për incidentin në Vjenë, Egin Ceka zbardh ngjarjen – Shqiperi Posted on April 29, 2013 by snecaj This entry was posted in Institucionet e kapura. Ajo çfarë vihet re është se kryeministrin e shoqëron bashkëshortja e tij, Linda, e cila i qendron në krah. meritokratike e kandidatëve të partive politike, nuk ishin pjesë e agjendës politike të partive politike. Është shuar Kiço Mustaqi (i lindur me 22 Mars 1938) një ish-gjeneral i Partisë Shqiptare të Punës. Rezultatet e thirrjes se pare publike per 12 Bashkite partnere te RELOAD Apr 4, 2018 Në kuadër të Thirrjes së parë publike për Organizatat e Shoqërisë Civile, shpallur nga 12 bashkitë partnere të Programit ReLOaD, është përmbyllur procesi i vlerësimit të të gjithë aplikimeve të mara në dorëzim. Me pas suksesi vazhdon me bashkepunimin me. Pas vitit 1997, dhe sidomos, pas 1999, çka koinçidon me ardhjen e. A ka mundësi që edhe vende të tjera të përfitojnë nga demokracia e drejtpërdrejtë? Përveç kësaj, për të qenë votues i mirëshkolluar, duhet gjithashtu të jenë në gjendje të dinë pikëpamjet e partive të tjera. Gjithashtu mesohet edhe per një mbledhje në fshatin Vukatan ku kishin marre pjese Hasan Isufi , Jup Kazazi ,Lush Sheldija etj ,por edhe perfaqesues (që nuk u shenohen emrat) nga Kuçi ,Vukatana ,Spathari ,Ganjolla , Jubani. Lajme shqip, Albuk Portal news, Albuk tv, Diaspora tv, news , lajme. Lideri i opozitës greke, Qirjakos Micotakis, ka kryer një takim dje me një përfaqësi të organizatës minoritare "Omonia" dhe partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, kryesuar nga Vangjel Dule. Ideja themelore e e filozofit gjerman, Jurgen Habermas, është se në kohët moderne demokracia e masave, si pjesë të programit të të gjithë forcave politike demokratike ,nuk mund të kenë si plotësim të saj veçse ekonominë sociale të tregut. 3% si raste disi të përshtatshme, dhe 16% si e papërshtatshme. Demokracia e vërtetë nevojitë pjesëmarrjen e plotë për të pasur një zë në mënyrën se si qeveriset, me qëllim që të mbajë përgjegjëse entet qeveritare dhe politikanët që drejtojnë ato për veprimtaritë e tyre dhe të kërkojnë prej tyre llogari, pasi ideja e ekzistencës së tyre në një demokraci të vërtetë është. Këta drejtues pushteti që uzurpuan shtetin të kthyer në parazitë në kurriz të shoqërisë, janë të pathyeshëm në demokracinë shqiptare. Kjo pjesë e punimit tonë të përbashkët i ka pesë kapituj ku në mënyrë të njëpas-njëshme trajtohen sistemi politik, sistemi partiak dhe sistemi zgjedhor i Kosovës, si dhe demokracia e brendshme në partitë politike të Kosovës dhe fushatat që ato i bëjnë gjatë zgjedhjeve. Shqipëria është në kategorinë e vendeve me demokraci në tranzicion ose regjim hibrid, ndonëse ka shënuar një ngritje të lehtë në pikët e përgjithshme, falë zgjedhjeve të fundit që u zhvilluan …. Ambasadori izraelit: Duam të sjellim më shumë investime në Shqipëri. Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka deklaruar se ditëve në vijim mund të zgjatet lëvizja e qytetarëve për një orë më shumë…. Gjatë takimit janë diskutuar gjatë të gjitha çështjet e minoritarëve, ndërsa Micotakis ka theksuar vëmendjen dhe mbështetjen e plotë e të vazhdueshme të partisë "Demokracia …. Një javë pasi OSBE/ODIHR botoi raportin për zgjedhjet e 30 qershorit, asnjë përfaqësues i shteteve apo institucioneve perëndimore në Shqipëri nuk ka reaguar për përkeqësimin e demokracisë në vend, siç e provoi raporti kritik i misionit të vëzhguesve. Diktatura mund të ndodhë në të gjitha vendet, madje edhe ato pluraliste, nëse ka autokraci në krye të shtetit. Vetëm pasi të dy palët të kthehen në tryezën e bisedimeve, ne do të jemi atje si partnerë në kërkim të një marrëveshje që do të jetë e pranueshme për të gjithë, e qëndrueshme dhe e drejtë dhe që do të ndihmojë Serbinë në rrugën e saj drejt BE-së”, tha ai. Beteja e Devesë e zhvilluar afër Basrës më 656 e udhëhoqi Aisheja gruaja e ve e Muhammedit a. PD dhe LSI konfirmojnë pjesmarrjen në Këshillin Politik. Së bashku me partnerët tanë, ne punojmë në 190 vende dhe territore për ta përkthyer këtë angazhim në veprime konkrete, duke bërë përpjekje të veçanta për të arritur fëmijët më vulnerabël dhe të përjashtuar, në mënyrë që të gjithë fëmijët kudo që. Të pranishëm, gjithashtu, edhe përfaqësues të Bankës së Shqipërisë. Pse ka rezultuar demokracia shqiptare në një produkt skarco dhe fallco. Demokracia është e tillë, unë zakonisht diskutoj me njerëz të opozitës. Mirëpritur! Hyni në llogarinë tuaj. I përndershmi Brown, me origjinë nga Shtetet e Bashkuara, para …. Analisti i A2, Afrim Krasniqi, në një lidhje direkte për “Ditari” theksoi se sot është ditë e zezë për konceptin e shtetit në Shqipëri, duke iu referuar prishjes së Teatrit Kombëtar. Shoqata “Çamëria”, e themeluar në shtator të vitit të kaluar vazhdon të hapë degët e saj në Kosovë. Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se demokracia po rrezikohet nga manipulimi i vullnetit të shumicës qytetare. Live your city! 3 years of investment for 3 years of progress. 9845, datë 17. Demokracia shqiptare, që nga viti 1990 e në vazhdim na ka dhënë ne shqiptarëve një mësim të mirë se demokracia në vetvete është një proces i gjatë dhe i vështirë. Intervista. Shkrimtari dhe gazetari Frank Shkreli ka sjellë në Shqipëri librin e tij publicistik “Demokracia nuk pret” në tre vëllime të plota. Beteja e Devesë e zhvilluar afër Basrës më 656 e udhëhoqi Aisheja gruaja e ve e Muhammedit a. Po forcohet paqja, demokracia dhe stabiliteti. Ky eshte nje blogger personal dhe modest, i perqendruar ne vezhgimin e procesit te integrimit te Shqiperise ne BE dhe ne NATO. 2007 Përpunimi dhe komentet: ODA Për vitin 2014 paga e Presidentit është 257,000 lekë/muaj. Edmond Haxhinasto, së bashku me Ambasadorin e Italisë në Tiranë, z. Ne kërkojmë marrëdhënie afatgjata me klientët. Mbajtja e zgjedhjeve për Asamblene e re Kushtetuese ku do miratohej dhe qeverisja e re bashkë me kushtetutën. Basha thotë se Mirdita nuk u gjunjëzua, dhe për këtë arsye demokracia shqiptare ia ka borxh Mirditës sakrificën e bërë gjatë regjimit diktatorial. Periudha pas viteve '90-të, veçanërisht për Evropën, përbën një periudhë cilësisht të re. përfaqësues zyrtar i Mercedes-Benz në Shqipëri. Së bashku me partnerët tanë, ne punojmë në 190 vende dhe territore për ta përkthyer këtë angazhim në veprime konkrete, duke bërë përpjekje të veçanta për të arritur fëmijët më vulnerabël dhe të përjashtuar, në mënyrë që të gjithë fëmijët kudo që. “Gruaja tek Gruaja” harton dhe ofron programe trajnuese,ëorkshope me partnerët (përfaqësues të njësive të pushtetit vendor dhe të organizatave lokale) me qëllim informimin dhe trajnimin e tyre në lidhje me Strategjinë e Barazisë Gjinore dhe Dhunën në Familje, Ligjin për Dhunën si dhe ligje e akte nënligjore të tjera të ngjashme. Pakënaqësitë e ankesat e operatorëve ekonomik në tenderët e ndryshëm si kërkesë të së drejtësi së tyre adresohen në Organin Shqyrtues të Prokurimit (OShP), e që kjo e fundit më pas shqyrton ankesat. al Gjate gushtit, me date 22, u takuam me perfaesues te klubit Arad Rumani, takimi ishte njohes dhe me prespektiva bashkepunuese per projekte ne fushen e mbeshtetjeve sociale qe Rotari. Hoti shkon në Bruksel me ekip, nuk jep emra - 14. Raporti thotë se jemi në një botë pa udhëheqje demokratike. Pra, tema e Rusoit nuk ishte aspak demokracia: ishte kontrata shoqërore. Gjatë këtij seminarit do të prezantohen praktikat e hetimeve financiare të këtyre vendeve, hetimeve të rasteve. Ambasadori izraelit: Duam të sjellim më shumë investime në Shqipëri. Pas gjuhës së përdorur në mediat sociale nga deputeti i Partisë Socialiste, Alket Hyseni, ka reaguar themeluesja e Fondacionit “Down Syndrome Albania”, Emanuela Pepkola Zaimi, duke kërkuar dorëheqjen e deputetit. Ata vijnë së bashku nën këtë grupim për tu konsultuar e ndërmarrë veprime e. Demokracia si normë e pushtetit, shoqërisë dhe jetesës Kuptimi i demokracisë si normë e pushtetit, shoqërisë dhe jetesës (Gerhard Himmelmann)1 e bën të qartë se sa është e rëndësishme „kultura e demokracisë“ e cila manifeston përditëshmerinë. Edmond Haxhinasto, së bashku me Ambasadorin e Italisë në Tiranë, z. UNICEF-i promovon të drejtat dhe mirëqenien e çdo fëmijë gjatë të gjitha veprimtarive të tij. Në deklaratën e firmosuar …. Të gjithë këta faktorë po e vonojnë realizimin e demokracisë së konsoliduar. Demokracia elektronike” dhe fuqia e medies Asnjëherë më parë pushteti i medies nuk ka qenë kaq i fuqishëm sa sot. Këtë artikull po e shkruaj në përgjigje të pyetjeve të shumta që më dërgoi Olti Buzi, Drejtori Editorial i AlbaniaNews në Itali, në emër të bashkëpunëtorëve të kësaj platforme të rëndesishme elektronike në diasporë pas transmetimit nga Al Jazeera English TV me 27 Janar të programit ‘Inside Story: Albania’s escalating political. Serbët kanë marrë statusin e minoritetit vitin e kaluar. Të ftuar do të […]. Sot ka nisur punimet seminari dyditorë, “Hetimi dhe ndjekja penale e korrupsionit në Kosovë, Shqipëri, dhe Republikën e Maqedonisë së Veriut”, pjesë e së cilit janë përfaqësues të institucioneve të drejtësisë dhe shoqërisë civile nga këto tri shtete. Meta-Palmer: Demokracia dhe shteti i së drejtës, qëndrojnë në themel të partneritetit SHBA-Shqipëri Presidenti Ilir Meta është takuar sot me Zëvendës Ndihmës Sekretarin e Shtetit për Europën, Matthew Palmer. Koha e leximit: < 1 minutë Education budget as a% of Gross Domestic Product in (2018) was 3. Me të vërtetë bota muslimane me Benazin Buton e Pakistanit (1988) dhe Begum Halide Zia (1991), ka pasur më së shumti femra në krye të shtetit se sa Gjermania, Franca, Anglia dhe SHBA së bashku. Në një sistem vlerësimi nga 1 në 7—ku 1 tregon nivelin më të lartë të demokracisë dhe 7 nivelin më të ulët, Freedom House e ka vlerësuar Shqipërinë me 3,82 pikë në krahasim me 3,89 pikë një vit më parë. Të çliruar nga diktatura dhe të sfiduar nga demokracia, Shqipëria e vitit 1991 në sytë e fotografit grek, Nikos Ekonomopoulos Vitet 1990-1991 ishte dhe mbeti një nga periudhat më të rëndësishme dhe më të vështirat të transformimit politik dhe shoqëror të Shqipërisë diktatoriale. Temë e takimit kryesisht ishte aktualiteti politik dhe ndryshimi i pushteteve në Komunën e Strugës. Ideja themelore e e filozofit gjerman, Jurgen Habermas, është se në kohët moderne demokracia e masave, si pjesë të programit të të gjithë forcave politike demokratike ,nuk mund të kenë si plotësim të saj veçse ekonominë sociale të tregut. Duhet kohë që ajo të bëhet kulturë e jona, mentalitet i yni, botëkuptim i yni, moral i yni. Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri është një rrjet rinor, i përbërë nga përfaqësues të forumeve politike të të rinjve dhe grupeve e organizatave rinore të shoqërisë civile në nivel lokal dhe kombëtar, i krijuar në vitin 2015. Investimet e huaja në Shqipëri shumë shpejt pritet të hyjnë në një fazë vështirësie. Me përjashtim të pjesës më të madhe të Evropës, ca vende në kontinentin amerikan dhe ca më …. Beteja e Devesë e zhvilluar afër Basrës më 656 e udhëhoqi Aisheja gruaja e ve e Muhammedit a. Organizata Freedom House me qendër në Uashington tha se demokracia në Shqipëri pësoi rënie gjatë vitit 2019, duke materializuar shqetësimet për rritjen e autoritarizmit dhe të një sistemi jofunksional të kontrolleve dhe balancave mes pushteteve të qeverisjes. demokracia ne veprim. Live your city! 3 years of investment for 3 years of progress. Shoqeria “ AUTOMATIZIME INDUSTRIALE ” shpk themeluar ne 2009 si rezultat i vazhdimit dhe zgjerimit te aktivitetit te Food and Beverage Industry ( 2002 – 2009 ), eshte lider ne tregun e automatizimeve per industrine ne Shqiperi. Por çfarë ishte 30 qershori, në të vërtetë? Zgjedhje apo votim? Votim apo zgjedhje? Në fakt, duket sikur …. Me rastin e 20-vjetorit të hapjes së degës së gjuhës turke në Fakultetin i Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, drejtues të këtij fakulteti organizuan kongresin ndërkombëtar me temë: "E djeshmja, e sotmja dhe e ardhmja e gjuhës turke në Shqipëri". Demokracia është rend shoqëror, ku çdo individ ka të drejtat e veta të garantuara me kushtetutë. Festa e matures ne qytetin e Bilishtit Bledar Haxhi Korrik 10, 2018 No Comments 255 views Tashme nje tradite, ne qytetin e Bilishtit eshte zhvilluar aktiviteti per perfundimin e studimeve te maturave 2018 te qytetit. Shumica demokracive aktuale kanë vendosur sistemin e përfaqësimit që në fillimet e tyre. See the complete profile on LinkedIn and discover Alma’s connections and jobs at similar companies. Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Z. Qeveria paralajmëron zgjatjen e orarit të lëvizjes deri në këtë orë. Politikat e kujdesshme të ndërmarra, rregullimet ligjore të kryera në kohë, nga njëra anë garantuan një mbikëqyrje bankare efektive dhe nga ana tjetër mundësuan një shkallë të kënaqshme aksesi të biznesit ne kredinë bankare. EDISUD Spa - Redaksia: Rruga e Kavajës nr 17, Tiranë Telefon/Fax: 00355 - (0)4 - 257933, 257934, 257969 Internet: www. 4 kreret e besimeve fetare ne Shqiperi, marshojne ne Paris me duartrokitje. DnV denoncon praninë e materialit propagandues në qendrat e votimit. Ne e kemi provuar here pas here qe te degjohemi, por kemi qene pak. Demokracia Për ata që kanë pasur durim deri këtu, tani vjen pjesa me e rëndësishme për mua. “Në politikë ju duhet të dini dhe të humbisni” ishte mesazhi i Kryeministrit Tsipras pas njoftimeve për rezultatin e zgjedhjeve. Underadio Albania is on Mixcloud. y aktivitet ne shkollen 9-Vjecare Fushe-Bulqize, behet ne kuader te projektit Bulqizen e Dua te Paster nga Mbetjet Urbane, si pjese e programit Senior II qe zbatohet nga Rec Shqiperi, dhe finacohet nga Ambasada Suedeze ne Shqiperi. Kryeministër ! Mos kërkoni përfaqësi studentore. Ky takim kishte si objektiv kryesor diskutimin e prioriteteve dhe mundësinë e bashkëpunimeve në të ardhmen. com është website më profesional dhe i pavarur me lajme nga Shqipëria dhe Ballkani. Ushtrine duhet ta shohim si polise sigurimi. Në kushtet e krizës së thellë të besimit, edhe ftesa për dialog është shantazh. Perfaqesuesi do te paraqese kereksen per regjistrim ne drejtorin e sherbimit dhe te regjistrimit ne DRT ku eshte regjistruar si TP ose nese eshte individ, atje ku ka rezidencen. lanë shtëpitë dhe atdheun e tyre për t’i shpëtuar rrezikut. “Në politikë ju duhet të dini dhe të humbisni” ishte mesazhi. 2018, ishin nxenesit e kesaj shkolle te cilet u informuan mbi. r/albania: Ask, find, and simply explore things about Albania in this subreddit!. Na vjen keq që paralajmërimet e kaq shumë miqve dhe partnerëve afatgjatë të Shqipërisë nuk u dëgjuan. uropeanwesternbalkans. Forumi zhvilloi punimet në datë 17 shtator 2014, në Hotel. Njoftime, lajmerime dhe shpallje ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni e Mali i Zi. Në Greqi po mbahen zgjedhjet parlamentare. Martin Henze ne Twitter. Festa e matures ne qytetin e Bilishtit Bledar Haxhi Korrik 10, 2018 No Comments 255 views Tashme nje tradite, ne qytetin e Bilishtit eshte zhvilluar aktiviteti per perfundimin e studimeve te maturave 2018 te qytetit. Në demokracinë e drejtpërdrejtë çdo qytetar është atje për veten e vet, dhe është e vështirë të krijojë një lidhje midis. 20 vite dhe miliarda dollarë ndihmë të huaj më vonë. Italia do të vazhdojë financimin e SME-ve në Shqipëri Zv. Koha e leximit: < 1 minutë Education budget as a% of Gross Domestic Product in (2018) was 3. Në vlerësimin që nis nga njëshi deri tek shtata, ku një është nota më e lartë, vendi ynë edhe në raportin e fundit vjetor të Freedom House merr 4,14 pikë, njësoj si vjet. British Embassy Tirana, Tirana, Albania. 9845, datë 17. Gjithashtu, këtu në Shqipëri puna që duhet të kryejmë së bashku këtë vit dhe në vitet që do të vijnë është me rëndësi. Në Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë përmes një adresimi për qytetarët, kryeparlamentarja Osmani theksoi se duke mbrojtur vullnetin e qytetarëve të …. Shqipëria nuk ka shënuar ndonjë ndryshim në shkallën e demokracisë krahasuar me vitin e kaluar. Underadio Albania is on Mixcloud. Demonstroi se demokracia ne Shqiperi, edhe pas disa hapash dramatike progresi, ishte shume e brishte. Stil dhe Personalitet – Nevina Shtylla. Sheshi Demokracia, Shkodër – Albania +355 69 31 41 219 +355 67 25 47 045 [email protected] Hapur: 08:00. Këshilli Drejtues i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Dikur ishte ditë me simbolikë të madhe, frymëzuese dhe reflektuese. Ne shohim gjithashtu një prirje për ekstremizëm politik në vende të tjera në Evropë dhe tani në shumë vende ish-komuniste të Evropës Lindore shohim rigjallërimin autoritarizmit dhe kjo prirje reflektohet edhe në Shqipëri. Duke pamundësuar tiraninë dhe shtypjen, demokracia afirmon lirinë e popullit, vetëvendosjen e tij dhe institucionet politike popullore, “të cilat dalin nga populli dhe punojnë për të”. Një javë pasi OSBE/ODIHR botoi raportin për zgjedhjet e 30 qershorit, asnjë përfaqësues i shteteve apo institucioneve perëndimore në Shqipëri nuk ka reaguar për përkeqësimin e demokracisë në vend, siç e provoi raporti kritik i misionit të vëzhguesve. 2009: Rrethi: Tiranë: Shteti ku vepron: Shqipëri: Lloji i pronësisë: E Huaj. Ne takimin e saj të rradhës prezantues, LDE – Partia për Liri, Demokraci dhe Etikë u ndal në Njesinë Bashkiake nr 9 në Tiranë. Ne Athinen e lashte njerezit merrnin pjese ne menyre direkte ne vendimmarrje, por kjo nuk e kalonte kufirin e polis-it, ndersa sot kur shtetet jane se pari, me nje shtrirje te madhe gjeografike; se dyti, te super populluara dhe se treti, kur e drejta e votes eshte zgjeruar, demokracia direkte eshte pothuajse e pamundur te aplikohet, per me. RAPORTVJETOR 2018. Në esencë demokracia është tërësi e ideve dhe parimeve për lirinë. Me nje staf te specializuar dhe eksperience mbi 17 vjet perben nje garanci me shume ne zgjidhjen e problemeve ne. Organizata ”Demokracia Studentore” përmes një komunikate për media ka reaguar për rezultatin e dobët të PISA-s, dhe ka akuzuar Qeverinë e Kosovës dhe ministrin e Arsimit për gjendjen e brishtë në sektorin e arsimit në përgjithësi. Demokracia e drejtpërdrejtë ose demokracia e pastër është një formë e demokracisë, në të cilën njerëzit vendosin për iniciativa politike të drejtpërdrejta. Është shuar Kiço Mustaqi (i lindur me 22 Mars 1938) një ish-gjeneral i Partisë Shqiptare të Punës. Kjo protestë e studentëve mbushi me shpresë të gjithë ata që duan të ndryshojë ky sistem ku po vidhemi e s’po na pyet kush, herë nga njëra palë e herë nga tjetra. Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, mirëpriti emërimin e zotit Grenell, duke theksuar se ky emërim “është një tjetër dëshmi që presidenti Trump, administrata amerikane, tërë shteti amerikan, qëndrojnë pranë nesh në çdo hap të rëndësishëm. Zgjedhjet ne Shqiperi; Demokracia përfaqësuese kundërshtohet prej demokracisë së drejtpërdrejtë, shumë më pak e përhapur, në të cilën është populli që vetë merr vendimet. Demokracia në Shqipëri është zhvilluar vetëm si një luftë e pandershme, e korruptuar dhe e dëmshme dhe si një mundësi e shans i madh për të rrëmbyer pushtetin për interesa të ngushta politike, pushteti, vjedhje, grabitje e pasurimi të politikës duke përdorur të gjitha mjetet dhe metodat më të pacipa dhe të paturpshme si. 4 kreret e besimeve fetare ne Shqiperi, marshojne ne Paris me duartrokitje. HRHub Albania është një nismë e re e disa partnerëve, përfaqësues të komunitetit të menaxhimit të kapitalit njerëzor në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, e lindur si nevojë për të adresuar sfidat më të nxehta dhe të ndjeshme, me të cilat përballet tregu i Burimeve Njerëzore. “Në cilësinë e Avokatit të Popullit dhe të garantit kushtetues të mbrojtjes së të drejtave dhe lirive themelore të njeriut, si një prej vlerave më thelbësore të demokracisë, evokoj këtë datë për të kujtuar se të gjithë ne duhet të reflektojmë sot për nivelin e demokracisë në Shqipëri. Demokracia në Amerikë (1835), vepra e tij e madhe, e botuar pas udhëtimeve të tij në Shtetet e Bashkuara, është konsideruar sot një punë e hershme e sociologjisë dhe e shkencës politike. Si e paska lene turku faren e keqe ne Shqiperi? Keto jane shpikje dhe eshte poshtersi qe flitet per minoritet, kur s'eshte degjuar ndonjehere qe te kete nga keta "minoritaret" qe fliskan turqisht, qe te kene ruajtur tradite turke ne familjet e veta, e te tjera e jo me te ngrihen deri ne nivel minoriteti. Në demokracinë e drejtpërdrejtë çdo qytetar është atje për veten e vet, dhe është e vështirë të krijojë një lidhje midis. Në përpjekje për të ndihmuar në përmirësimin e funksionit përfaqësues dhe llogaridhënies së Kuvendit, Prezenca organizon fushata për informimin e publikut dhe takime ndërmjet deputetëve dhe zgjedhësve të tyre. Këta përfaqësues nuk e kanë përmendur asnjëherë raportin për zgjedhjet as në shfaqjet e tyre publike, as. 71 / 73 Kutia Postare 2418/1, 1010, Tiranë, Shqipëri Tel. meritokratike e kandidatëve të partive politike, nuk ishin pjesë e agjendës politike të partive politike. Eshref Frashëri (October 15, 1874 – October 17, 1938), also referred to as Eshtref Frashëri, was an Albanian politician. Ju ftojmë të lexoni dhe artikullin Demokracia Shqiptare në Udhëkryq e datës 5 shkurt 2011. Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Z. 50) u zhvillua nje takim me : Znj. Në një ceremoni, ku i ftuar ka qenë edhe Presidenti Ilir Meta, Shkreli ka folur …. Partia Demokracia e Re në Greqi ka fituar në raundin e dytë të zgjedhjeve komunale dhe rajonale. Demokracia ne Shqiperi. Beteja presidenciale e vitit 2016 në SHBA ishte beteja më e fortë mes forcave anti-establishment dhe atyre anti-establishment, e cila. Mektrin Motors sjell në Shqipëri modelin e ri të Range Rover Evoque. UNICEF-i promovon të drejtat dhe mirëqenien e çdo fëmijë gjatë të gjitha veprimtarive të tij. tag:blogger. Bazuar në përkrahjen tonë të kahershme për Shqipërinë, ne bëjmë thirrje për sjellje të përgjegjshme dhe për rifillim të procesit demokratik në Kuvend, një nga arritjet e Shqipërisë demokratike moderne. Është një lidhje e qartë në mes strukturave jodemokratike dhe shkeljeve të të drejtave të njeriut. Midis grupeve u pa me interes bashkëpunimi në fushën. Kjo protestë e studentëve mbushi me shpresë të gjithë ata që duan të ndryshojë ky sistem ku po vidhemi e s’po na pyet kush, herë nga njëra palë e herë nga tjetra. Demokracia në Shqipëri nuk pati ndonjë përparim gjatë vitit 2017, pasi “çdo hap përpara, u zhvlerësua nga një hap pas”, sipas organizatës Freedom House. Në deklaratat e tij, kryeministri deklaroi se “në …. Edhe pse nënvizon që duhen pritur detajet e realizimit, Demokracia e Re e konsideron këtë si një zhvillim pozitiv në marrëdhëniet dypalëshe. com – ‘DerStandard’ për incidentin në Vjenë, Egin Ceka zbardh ngjarjen – Shqiperi Posted on April 29, 2013 by snecaj This entry was posted in Institucionet e kapura. Demokracia në vendin tonë. Gledis Gjipali, i cili prej vitesh ndjek nga afër procesin e integrimit, në krye të Lëvizjes Europiane në Shqipëri, është shprehur për emisionin e mëngjesit ‘7pa5’ në Vizion Plus lidhur me vizitën e krerëve të BE në Tiranë dhe çfarë pritet gjatë takimit të tyre me përfaqësues të politikës shqiptare. Gjithashtu, ajo jep këshilla për përmirësimin e procesit në komisionet kuvendore dhe lidhur me praktika më të forta administrative menaxheriale dhe planifikuese. RRUGA E GJATE DREJT DIALOGUT SOCIAL NE SHQIPERI 10 Hyrje Konteksti Edhe pse për vite me radhë vendet e Ballkanit perëndimor janë orvatur të kenë shoqëri më demokratike dhe ekonomi tregu funksionale të bazuara mbi qeverisjen e mirë, mbetet akoma shumë punë për t’u bërë. 5m2 pa hapesira te perbashketa dhe ofron nje arredim cilesor. 06 Tetor 2019. Ferizaj, 3 shtator 2020 - Kryetari i Gjykatës Themelore në Ferizaj, Bashkim Hyseni, ka pritur sot në takim përfaqësues nga Demokracia Plus, me të cilët ka diskutuar për bashkëpunimin dhe mundësinë e thellimit të këtij bashkëpunimi, si dhe rekomandimet e dala nga studimi me përdorues të shërbimeve të gjykatave, i cili studim do të shërbej si matës i nivelit të. Në bashkëpunim me Shoqatën e Autonomisë Vendore dhe Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, Ambasada e Mbretërisë së Danimarkës në Kroaci - Këshilli Tregëtar Danez për Shqipërinë, kanë kënaqësinë të ftojnë përfaqësuesit e bashkive/qyteteve shqiptare dhe komunitetit të biznesit në eventin me temë “Bashkitë/Qytetet Urbane Inteligjente dhe Industritë e Energjisë. Ne shohim gjithashtu një prirje për ekstremizëm politik në vende të tjera në Evropë dhe tani në shumë vende ish-komuniste të Evropës Lindore shohim rigjallërimin autoritarizmit dhe kjo prirje reflektohet edhe në Shqipëri. Karta e Debitit për Biznësin lehtësi dhe thjeshtësi për pagesat tuaja. shqiperia ne rrezik nga antiamerikanizmi sorosian i edi rames dhe oligarkise sorosiane!!! nga avokati altin goxhaj ju lutem reagoni duke iu drejtuar presidentit, kryetarit te parlamentit, kryetareve te partive politike, dhe gjithe perfaqesuesve te institucioneve dhe opinionit zyrtar shqiptar. Ndonëse duket qesharake, në të vërtetë, njerëzit, në thellësi të tyre, prisnin që demokracia, pra sistemi i ri t’u sillte mirëqenie ekonomike pa lëvizur asgjë nga siguria e dikurshme e regjimit totalitar; njerëzit prisnin që rendi i ri t’u ofronte të ngjiteshin lart e më lart, por që, si atëherë kur të gjithë ishin njësoj, ata të mos përballeshin me zilinë dhe. Demokracia përfaqësuese në Shqipëri ka vdekur. Rezultatet e demokracisë në Shqipëri. Eventbrite - Albanian Motor Company presents GRAND OPENING HYUNDAI - Wednesday, March 4, 2020 at Albanian Motor Company. Prijësit e muslimanëve nuk janë rilindasit, apo Skënderbeu, por profetët, shokët dhe mësimet e tyre. Sipas përcaktimit të FH,. Investimet e huaja në Shqipëri shumë shpejt pritet të hyjnë në një fazë vështirësie. Pushimet e verës në Shqipëri dhe të dimrit në Kosovë! Ky ka qenë rekomandimi i thjeshtë që është bërë të mërkurën në plazhin e Shëngjinit, ku është zyrtarizuar sezoni i përbashkët turistik Shqipëri-Kosovë. ministrja e Arsimit. Shoqata “Çamëria”, e themeluar në shtator të vitit të kaluar vazhdon të hapë degët e saj në Kosovë. 00 E enjte, datë 30 korrik 2020, ora 10:00 E mërkurë, datë 29 korrik 2020, ora 10:00 Më shumê + Programi i punës. Rama flet, veprimet e tij janë te pershtatshme per nje diktator. Albania > Politics and government > 1990-. Pas gjuhës së përdorur në mediat sociale nga deputeti i Partisë Socialiste, Alket Hyseni, ka reaguar themeluesja e Fondacionit “Down Syndrome Albania”, Emanuela Pepkola Zaimi, duke kërkuar dorëheqjen e deputetit. Ne prag te zgjedhjeve vendore ne Shqiperi Rënia e koalicioneve fasadë Tiranë, 5 gusht 2003 / Çerçiz Loloçi "TEMA". 31 Shikime. Frrok Bardhi, Tiranë: “Ne duam bashkim, ne kemi një gjak, ne kemi një flamur dhe nuk ka asnjë forcë në botë që na e ndryshon”. Edhe pas 25 vjetësh ne akoma jemi vend i varfër, nisur nga të dhënat (duke u renditur në vendin e 145 në botë për këtë tregues nga rreth 200 shtete që njihen zyrtarisht nga OKB; rreth 8. Rama flet, veprimet e tij janë te pershtatshme per nje diktator. Albania: Shtëpia Botuese "Bota Shqiptare". Në vend që në trojet shqiptare të promovohet demokracia e …. DEMOKRACIA NE SHQIPERI? PJESERISHT E LIRE. Demokracia ne Shqiperi eshte nje demokraci ne zhvillim. Kjo ndryshon nga shumica e përfaqësuesve aktualisht themeluar demokracitë, të cilat janë përfaqësuese të demokracive. Ajo ka mbuluar fushat e politikes se jashme. QENDRA E ZHVILLIMEVE HUMANE 3 Raport studimor Ky raport studimor është përgatitur nga Qendra e Zhvillimeve Humane. Agjencia "MIA" citon kryetarin e Dhomës, Mark Crawford të jetë shprehur se interesi për të investuar në Maqedoni është shumë I madh dhe se masat e marra nga qeveria e Zaev krijojnë kushte dhe premisa për zgjerimin e sipërmarrjes në këtë vend. - Njiqind e gjashtë vjet ma parë, poeti i madh At Gjergj Fishta, i zhgënjyem thellë nga grindjet dhe mosmarrëveshjet në. Lideri i opozitës greke, Qirjakos Micotakis, ka kryer një takim dje me një përfaqësi të organizatës minoritare "Omonia" dhe partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, kryesuar nga Vangjel Dule. Sipas stilit të tij tashmë të njohur gazetaresk që ngërthen në shkrim një përrallë, histori të jetuar apo barcaletë, në këtë të fundit ai ka një metaforë të. Emërtime të tjera Tregtare: Trans Adriatic Pipeline AG Albania: Forma ligjore: Degë të Shoqërive të Huaja: Regjistruar: 02. Xhemal Bushati (1885–1941) was an Albanian politician of the twentieth century. Së bashku me partnerët tanë, ne punojmë në 190 vende dhe territore për ta përkthyer këtë angazhim në veprime konkrete, duke bërë përpjekje të veçanta për të arritur fëmijët më vulnerabël dhe të përjashtuar, në mënyrë që të gjithë fëmijët kudo që. e mundësive të përshtatshme për punësim dhe mbrojtjes së punëtorëve migrantë në Shqipëri”, ne kuadër të Programit të Bashkëpunimit 2012-2016, me mbështetjen financiare të Qeverisë Suedeze, përmes Fondit të Koherencës së ‘‘Një OKB’’. Qemal Dracini, prane sheshit Demokracia. Ofertat e reja; 50%-60% zbritje për mbi 4 mijë pjesë këmbimi. Kryetari i LDE Arian Galdini bëri thirrje për ngritje të vëmendjes dhe rezistencës qytetare e politike. Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka deklaruar se ditëve në vijim mund të zgjatet lëvizja e qytetarëve për një orë më shumë…. Beteja presidenciale e vitit 2016 në SHBA ishte beteja më e fortë mes forcave anti-establishment dhe atyre anti-establishment, e cila. The year 2019 in Albania marked the tipping point of a governance system deprived of robust check and balance mechanisms. Vdes edhe qeliza e fundit te shtetit ligjor ne ALBANIA Ceremonia e varrimit kryhet diten qe Luigji i 14- "Ligji jam une" Sali Berisha dhe ceta e tij e kusareve dhe vrastareve do te perballet me shtetin e vertete ligjor ashtu si koleget e tij despote, kusare e vrasatare Mubarak, Ben Ali, Muamar Kadaf. Kryeministër ! Mos kërkoni përfaqësi studentore. Festa e matures ne qytetin e Bilishtit Bledar Haxhi Korrik 10, 2018 No Comments 255 views Tashme nje tradite, ne qytetin e Bilishtit eshte zhvilluar aktiviteti per perfundimin e studimeve te maturave 2018 te qytetit. 2 Kriteret e vlerësimit të invalidëve të punës 53 6. Me pas suksesi vazhdon me bashkepunimin me. Fatkeqësisht, edhe kjo ditë kushtuar Demokracisë në botë, në vitin 2020, e gjenë politikën shqiptare, si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë, të ndarë e të përçarë. KRITERET E VLERËSIMIT TË AFTËSISË SË KUFIZUAR 52 6. Mbajtja e zgjedhjeve për Asamblene e re Kushtetuese ku do miratohej dhe qeverisja e re bashkë me kushtetutën. Xhemal Bushati was born Xhemal Shaqir Bushati in Shkodër, member of the Bushati family which ruled the Scutari Vilayet during the Ottoman Empire. “Ne si subjekt politik kemi qenë edhe kundër metodave të përdorjes së dhunës në Kuvendin e Kosovës, gjithashtu, edhe arrogancës së qeverisë të themi në mos diskutimin e mirëfilltë ose në mosprërfshirjen e mirëfilltë prej fillimit të opozitës ,është koncepti të ushqehet demokracia dhe ne jemi demokracia e re. Mbi dorëzimin e pasqyrave financiare të vitit 2019 Të nderuar subjekte, ju bëjmë me dije se, subjektet të cilët kanë aplikuar online për depozitimin e pasqyrave financiare në regjistrin tregtar, nëpërmjet portalit e-albania deri në datën 03. Dikur ishte ditë me simbolikë të madhe, frymëzuese dhe reflektuese. Ju e dini, si po përfaqësohen shqiptarët, kudo. Krasniqi kritikon fjalorin e politikës, a janë përfaqësues të Kosovës apo të dy kombeve të armiqësuar. Ylli Bufi, ish-kryeministër. • Infrastruktura e qendrave shëndetësore mund të klasifikohetsi: 17. Në këtë takim u theksua se ky draft i ri i Kodit të Transmetimit, i cili ka pasqyruar propozimet brenda dhe jashtë AMA-s, me një fokus më të madh tek mbrojtja e të drejtave të fëmijëve dhe mbrojtja e të dhënave personale, do të shfaqet për një periudhë 30 ditore para një këshillimi publik. Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, mirëpriti emërimin e zotit Grenell, duke theksuar se ky emërim “është një tjetër dëshmi që presidenti Trump, administrata amerikane, tërë shteti amerikan, qëndrojnë pranë nesh në çdo hap të rëndësishëm. Partia ”Demokracia e re” (ND) e Qiriakos Micotaqis rezulton fituese e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, sipas exit poll-eve të para. Raporti thotë se jemi në një botë pa udhëheqje demokratike. Pse ka rezultuar demokracia shqiptare në një produkt skarco dhe fallco. Demokracia shqiptare në 25 vjet: Sfida dhe mundësi - 04/25/2015 - 8:01 AM 0 Comments. 5 ditë me stilin e Ilirida Krasniqit. Openspace me qira per biznes ne rrugen Sami Frasheri Tirana, Albania 120 m 2. 00, duke dërguar një propozim për metodologjinë dhe një ofertë financiare, së bashku me letrën e motivimit, CV dhe nje liste me studime te ngjashme. Dikur ishte ditë me simbolikë të madhe, frymëzuese dhe reflektuese. 2020 dhe rezulton se aplikimi i tyre ka marrë një numër aplikimi (CN…), si dhe i është komunikuar me e-mail nga sistemi për. Stil dhe Personalitet – Nevina Shtylla. Rama ka ftuar përfaqësues të besimit myslimanë dhe të gjithë kabinetin qeveritarë të jenë të pranishëm në darkën e shtruar në Kryeministri. Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri është një rrjet rinor, i përbërë nga përfaqësues të forumeve politike të të rinjve dhe grupeve e organizatave rinore të shoqërisë civile në nivel lokal dhe kombëtar, i krijuar në vitin 2015. Edi Rama dhe […]. Kundër racizmit dhe intolerances në raportin e tij të tretë për Shqipërinë (Këshilli i Evropës), 9 qershor 2015 Komisioni Evropian kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI) botoi sot një raport të ri për Shqipërinë, i cili analizon zhvillimet e fundit dhe çështjet pezull dhe jep rekomandime për autoritetet. Nga Shkupi, Samir Sherifi tha se vjen nga Ilirida, të sjellë kërkesën e vetme në këtë ditë feste të kombit. Në kushtet e krizës së thellë të besimit, edhe ftesa për dialog është shantazh. pa ekonomi nuk mund të ecte normalisht për një kohë të gjatë dhe u gjend vetë përpara rreziqeve që çuan ne ngjarjet e vitit 1997. Pas vitit 1997, dhe sidomos, pas 1999, çka koinçidon me ardhjen e. Ne teorite juridiko-politike demokracia ndahet ne dy lloje: ne "Demokraci te Drejteperdrejt" dhe ne "Demokraci te Terthort". Në datën 11 Mars 2015, Fondacioni Friedrich Ebert (FES) në bashkëpunim të ngushtë me ACFR, AIIS, AMI, CDI/ShetiWeb, IDK dhe IDM, institute studimi elitare në vend, organizuan Konferencën: Shqiptarët dhe Modeli Social Evropian. Kjo protestë e studentëve mbushi me shpresë të gjithë ata që duan të ndryshojë ky sistem ku po vidhemi e s’po na pyet kush, herë nga njëra palë e herë nga tjetra. obligime ne kuadër te Traktatit për Komunitetin e Energjisë - Projekt propozimet e KEK-ut për Konferencën e Donatoreve. Intervista e plotë. Ne nuk jemi akoma! Demokracia nuk mund kurrë të funksionojë në një shoqëri, ku kultivohet patriarkalizmi, ku flitet për nder, por shpërfillet mizorisht dinjiteti i njeriut. Këta drejtues pushteti që uzurpuan shtetin të kthyer në parazitë në kurriz të shoqërisë, janë të pathyeshëm në demokracinë shqiptare. Ne bote demokracia ka rregulla shume te rrebta dhe ate rregulla qe nese thehen jane te denueshme dhe ate ne format e saj me te ashper. Këshilli Drejtues i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Demokracia e hallakatur brenda “kapitalizmit” shqiptar! Nga. Shumica e të zgjedhurve nuk kanë pasur arsimin e duhur për të bërë të mundur ecjen e vendit përpara. Kompania “IZOPACK AUSTRIA” lider ne prodhimin e polisterolit ne Shqiperi ne bashkepunim me kompanine gjermane “WEBER” ofron një gamë të gjerë produktesh për realizimin e izolimeve termike dhe hidroizolimeve te nderteses tuaj me garanci 20 vjecare. Nga Kastriot Islami/ Si dhe përse po rrënohen demokracia e pluralizmi në Shqipëri? 1. Në vitin 2011, Rama vetë e kishte cilësuar Ilir Metën si simbol të gjithçkaje që ishte e kalbur në politikën shqiptare, një vlerësim që. Grekët votuan të dielën në zgjedhjet e para parlamentare që kur vendi doli nga tri programe ndërkombëtare të shpëtimit, por ende po përballet me krizën financiare gati dhjetëvjeçare. Më 9 mars të këtij viti, Papa Françesku e emëroi atë në këtë detyrë, si përfaqësues të Vatikanit në Shqipëri. Ofertë fantastike për pjesët e këmbimit dhe aksesorët, të cilat janë veçanërisht tërheqëse për modelet e mëparshme Mercedes-Benz, por dhe modelet aktuale… Ofertë fantastike për modelin e ri C-Class. Ne rrisim standardet bankare dhe bëjmë ndryshimin në jetën e konsumatorit duke ofruar produkte konkurruese dhe shërbime me cilësinë më të mirë. Ambasadori izraelit: Duam të sjellim më shumë investime në Shqipëri. Reeker para Komisionit për Siguri dhe Bashkëpunim në Europë: Komisioni i Helsinkit SHBA “Demokracia në Shqipëri: Ecuria e Përparimit” E hënë, 6 maj, 2013 Faleminderit shumë për ftesën për të folur përpara Komisionit të Helsinkit. Edmond Haxhinasto, së bashku me Ambasadorin e Italisë në Tiranë, z. See the complete profile on LinkedIn and discover Alma’s connections and jobs at similar companies. Që demokracia shqiptare çalon këtë, siç thonë, e di dhe bufi. Beteja e Devesë e zhvilluar afër Basrës më 656 e udhëhoqi Aisheja gruaja e ve e Muhammedit a. I ftuar në […]. Kjo e fundit mbështetet gjithashtu dhe në faktin që më shumë se gjysma e shqiptarëve kanë pak ose aspak njohuri për fetë e ndryshme në Shqipëri, me përjashtim të fesë islame, rreth të cilës 36 për qind e pjesëmarrësve në studim janë deklaruar me njohuri mesatare ose të gjera mbi fetë. 4 Kriteret e vlerësimit të personave të verbër 55 7. Kryeministër ! Mos kërkoni përfaqësi studentore. Mediat greke raportojnë se Demokracia e Re e Kirijakos Micotakis është në avantazh të thellë kundrejt partisë Syriza të kryeministrit aktual Aleksis Cipras. : drejtues të sigurisë së informacionit – CISO; drejtues të IT-së; persona të kontaktit të SWIFT-it. Demokracia përfaqësuese, e quajtur edhe “demokracia deleguese” është një nga format e demokracisë, në të cilën qytetarët shprehin vullnetin e tyre përmes përfaqësuesve të zgjedhur, të cilëve ata u delegojnë kompetencat e tyre. Në demokracinë e drejtpërdrejtë çdo qytetar është atje për veten e vet, dhe është e vështirë të krijojë një lidhje midis. Delegacioni kryesohej nga Kryetarja e Komitetit znj. Basha thotë se Mirdita nuk u gjunjëzua, dhe për këtë arsye demokracia shqiptare ia ka borxh Mirditës sakrificën e bërë gjatë regjimit diktatorial. Edhe pas 25 vjetësh ne akoma jemi vend i varfër, nisur nga të dhënat (duke u renditur në vendin e 145 në botë për këtë tregues nga rreth 200 shtete që njihen zyrtarisht nga OKB; rreth 8. obligime ne kuadër te Traktatit për Komunitetin e Energjisë - Projekt propozimet e KEK-ut për Konferencën e Donatoreve. Its proclaimed mission was to fight for democracy in Albania, the. Dëshmia e Zëvendës Ndihmës Sekretarit për Çështjet e Europës dhe Euroazisë Philip T. Intervista e plotë. 1% krahasuar me 19. Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se demokracia po rrezikohet nga manipulimi i vullnetit të shumicës qytetare. Këta drejtues pushteti që uzurpuan shtetin të kthyer në parazitë në kurriz të shoqërisë, janë të pathyeshëm në demokracinë shqiptare. përfaqësues zyrtar i Mercedes-Benz në Shqipëri. Partitë politike dhe kriza e demokracisë përfaqësuese. Ushtrine duhet ta shohim si polise sigurimi. y aktivitet ne shkollen 9-Vjecare Fushe-Bulqize, behet ne kuader te projektit Bulqizen e Dua te Paster nga Mbetjet Urbane, si pjese e programit Senior II qe zbatohet nga Rec Shqiperi, dhe finacohet nga Ambasada Suedeze ne Shqiperi. 2018, “Për Fondin Shqiptar Për Zhvillimin e Diasporës”. Gëzim Saliu “Pa autoritetin e një ambasadori ne nuk mund të merremi plotësisht me zyrtarët e niveleve më të larta” Shtetet e Bashkuara të Amerikës shprehin shqetësimin për disa vende strategjike, përfshi edhe Shqipërinë, duke theksuar se mungesa e au. Lajme shqip, Albuk Portal news, Albuk tv, Diaspora tv, news , lajme. Basha e quajti këtë proçes, votim pa zgjedhje! Rama, nga ana e tij, e quajti zgjedhje nëpërmjet votimit. Shqipëria renditet në vendin e 79 në Indeksin e Demokracisë 2019, të publikuar sot nga The Economist, i cili jep një panoramë të situatës së demokracisë në mbarë botën në 165 shtete të pavarura dhe dy territore. Me gjithë tensionet e brendshme politike mes qeverisë, opozitës dhe presidentit, Gjermania përkrah qeverinë Rama dhe përpjekjet e saj për reforma. Eshref Frashëri (October 15, 1874 – October 17, 1938), also referred to as Eshtref Frashëri, was an Albanian politician. Pra, tema e Rusoit nuk ishte aspak demokracia: ishte kontrata shoqërore. McCann Tirana shpalosi shkëlqimin e saj krijues për Pranverën e Frankofonisë 2018 në Shqipëri, duke i shtuar imazhit të këtij zhvillimi të përvitshëm, një prekje të dukshme mesdhetare. Falë kësaj demokracia ne jemi sot këtu për të folur me gjuhë të ndryshme, sepse folët në një gjuhë krejt të ndryshme nga ajo imja. 6 E ardhmja e sistemit të integruar për mbrojtjen e fëmijës në shqipëri Për këtë arsye, ky dokument mbi politikat ofron një vizion si të kalohet tek një sistem më i avancuar dhe efikas për mbrojtjen e fëmijës. Me gjithë tensionet e brendshme politike mes qeverisë, opozitës dhe presidentit, Gjermania përkrah qeverinë Rama dhe përpjekjet e saj për reforma. Drejtuesit e shkollave dhe përfaqësues nga drejtoritë arsimore rajonale diskutojnë rolet e tyre në hartimin e politikave të shkollës kundër bullizmit. Meqë jam njëri ndër kontribuuesit e Lëvizjes “Move on”, lëvizje e cila pretendon të bëj ndryshime të mëdha në SHBA, duke u bërë trysni korporatave të mëdha multinacionale, të cilat kanë shtrirë ndikimin e tyre në Kongres me donacionet e mëdha në fushatat zgjedhore për përfaqësues të dhomës së përfaqësuesve, mora një letër në e-mail […]. Të gjithë këta faktorë po e vonojnë realizimin e demokracisë së konsoliduar. Posted in demokracia përfaqësuese , djepi i parlamentarizmit , Evropa e Monarkive , Shqipëria. Ideja themelore e e filozofit gjerman, Jurgen Habermas, është se në kohët moderne demokracia e masave, si pjesë të programit të të gjithë forcave politike demokratike ,nuk mund të kenë si plotësim të saj veçse ekonominë sociale të tregut. Bujar Nishani pranoi të martën Letrat Kredenciale të Nuncit të ri Apostolik, Kryeipeshkëvit Charles John Brown, rezident në Tiranë. Per informacion me te detajuar mund te paraqiteni prane zyres sone ne adresen: Rr. Rezultatet e demokracisë në Shqipëri. Njoftime, lajmerime dhe shpallje ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni e Mali i Zi. PD dhe LSI konfirmojnë pjesmarrjen në Këshillin Politik. Mektrin Motors sjell në Shqipëri modelin e ri të Range Rover Evoque. Mbi dorëzimin e pasqyrave financiare të vitit 2019 Të nderuar subjekte, ju bëjmë me dije se, subjektet të cilët kanë aplikuar online për depozitimin e pasqyrave financiare në regjistrin tregtar, nëpërmjet portalit e-albania deri në datën 03. Është e sigurt se zviceranët i besojnë njëri-tjetrit. Intervista e plotë. Për ironi, sot Rama drejton Partinë Socialiste, trashëgimtare të partisë komuniste dhe partia më e madhe e opozitës në vend, ndërsa rivali i tij, kryeministri Sali Berisha, një ish- komunist, është kreu i Partisë Demokratike, trashëgimtare e revolucionit antikomunist. Po rritet bashkëpunimi. Vetëm pasi të dy palët të kthehen në tryezën e bisedimeve, ne do të jemi atje si partnerë në kërkim të një marrëveshje që do të jetë e pranueshme për të gjithë, e qëndrueshme dhe e drejtë dhe që do të ndihmojë Serbinë në rrugën e saj drejt BE-së”, tha ai. Ky takim kishte si objektiv kryesor diskutimin e prioriteteve dhe mundësinë e bashkëpunimeve në të ardhmen. Ne kete takim per edukimin mjedisor me date 21. Lajm i fundit - e fundit - politike - aktualitet - Shqipëria Ballkani Balkan balkans ballkan ballkani balkan shqiptaret shqiptarja gazeta shqiptare gsh. Përfaqësuesit e Delegacionit të BE në Shqipëri u njohën me veprimtarinë e tyre, firmat për të cilat prodhojnë dhe informuan drejtuesit e këtyre sipërmarjeve mbi politikat e BE-së si dhe programet apo instrumentat e dryshëm financiarë që disponon Komisioni Evropian me qëllim mbështetjen e biznesit. Dëshmia e Zëvendës Ndihmës Sekretarit për Çështjet e Europës dhe Euroazisë Philip T. Tiranë, 17 shtator 2014 – Shoqata Shqiptare e Bankave në bashkëpunim me SWIFT Austria dhe CIS, organizuan Forumin e Parë të Biznesit – SWIFT Albania 2014, me temë “20 vjet në Shqipëri, 20 vjet partneritet”. Këta drejtues pushteti që uzurpuan shtetin të kthyer në parazitë në kurriz të shoqërisë, janë të pathyeshëm në demokracinë shqiptare. Workshop-i 'Kontributi i Shoqërisë Civile në Progresin në Demokraci", organizuar nga Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim, mblodhi së bashku përfaqësues të organizatave kryesore të shoqërisë. Zgjedhjet ne Shqiperi; Demokracia përfaqësuese kundërshtohet prej demokracisë së drejtpërdrejtë, shumë më pak e përhapur, në të cilën është populli që vetë merr vendimet. 10 Rezultate kërkimore mbi Luftën Nacional-Çlirimtare dhe Luftën Civile në Shqipëri, 1943-1945 Të nderuar pjesmarrës, Jemi në Konferencën Shkencore kushtuar 70 Vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë, dhe vendosjes së atij Regjimi, që në manualet e të drejtës publike konsiderohet se Regjim i Terrorit Komunist, pas tërheqjes strategjike së trupave gjermane, nën goditjet e. Tozaj, Neshat. Perfaqesuesi do te paraqese kereksen per regjistrim ne drejtorin e sherbimit dhe te regjistrimit ne DRT ku eshte regjistruar si TP ose nese eshte individ, atje ku ka rezidencen. Demokracia përfaqësuese në Shqipëri ka vdekur…! I nderuar z. r/albania: Ask, find, and simply explore things about Albania in this subreddit!. Edhe pas 25 vjetësh ne akoma jemi vend i varfër, nisur nga të dhënat (duke u renditur në vendin e 145 në botë për këtë tregues nga rreth 200 shtete që njihen zyrtarisht nga OKB; rreth 8. Eksperienca e grumbulluar gjatë këtyre 15 vjetëve mbas miratimit të Kushtetutës është e mjaftueshme, nëse vullneti politik nuk mungon, për të bërë ndryshimet e duhura që modeli i shtetit dhe demokracia në tërësi, të jenë funksionale. Më pas, Kryetarja vizitoi qëndren kulturore Bunk’art ku u takua me Ministren e Kulturës Mirela Kumbaro. Me rastin e 20-vjetorit të hapjes së degës së gjuhës turke në Fakultetin i Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës, drejtues të këtij fakulteti organizuan kongresin ndërkombëtar me temë: "E djeshmja, e sotmja dhe e ardhmja e gjuhës turke në Shqipëri". Rruga e Jordan Misia Tirana, Albania 84 m 2. Prijësit e muslimanëve nuk janë rilindasit, apo Skënderbeu, por profetët, shokët dhe mësimet e tyre. Po ku vallë çalon? Në shkrimin e tij në Shekulli, 14 maj 2006, ish presidenti Rexhep Mejdani rreket të gjejë pse çalon demokracia shqiptare. Huibregtse ka dhënë mësim si pedagoge e brendshme dhe e jashtme në Universitetin e New York-ut ne Tiranë. Faks: +355 4.